Reserveren van clubtoestellen

Reserveren is enkel mogelijk voor leden van de motorvliegafdeling van de Vliegclub Teuge die zijn uitgecheckt door de CVV en voldoen aan de daarvoor gestelde regels.


Wat moet je als lid eenmalig doen voor ons online boekingssysteem FSPro?

Actie 1: Login aanvragen

Ieder lid dat een toestel wil reserveren, dient zich éénmalig aan te melden via de volgende link: Flight Schedule Pro Signup

Doe dit tijdig, aangezien één van de bestuursleden de aanmelding moet bevestigen. Activering van het boekingssysteem gebeurt pas nadat voldaan is aan actie 2.

Actie 2: Brevet en medical gegevens opsturen

Controles vinden plaats op Brevet, Medical, Checkouts en 90 dagen check. Gelijktijdig met je eenmalige aanmelding in het boekingssysteem stuur je een kopie van je Brevet en Medical per email aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Lees eveneens de verhuurregels om te weten waar je je aan te houden heb. Brevet en Medical verlenging dienen eveneens voorzien van een kopie doorgegeven te worden aan de CVV. Dit geld ook voor een LAPL, ongeacht de wettelijke uitzondering.

Wat moet je per boeking doen om een vliegtuig te reserveren?

Reserveren doe je met de volgende link:

Advies: plaats deze link onder je favorieten.

Er kunnen maximaal 4 boekingen door een lid zelf geplaatst worden. Een toestel reserveren voor de volgende dag moet plaatsvinden vóór 16:00 uur in verband met de planning voor de volgende dag door SAS. Indien je een toestel wilt reserveren op dezelfde dag, moet je telefonisch contact opnemen met SAS: Telefoon: +31 (0)55 3231789. Boekingen voor meerdere dagen of het boeken van een vliegtuig voor een hele dag in het weekend moeten steeds aangevraagd worden (zie hiervoor de verhuurregels).

Voorafgaand aan de vlucht ga je naar de balie van SAS die via de trap in de SAS-hangaar is te bereiken. SAS zal de vlucht in- en uitchecken en indien alles in orde is zal het journaal overhandigd worden en dient men het klachtenboek in te zien aan de balie. Bij terugkomst wordt het journaal ingevuld ingeleverd en wordt de factuur opgemaakt en dient deze per pin betaald te worden.

De laatste vlieger van die dag laat het toestel schoon gewassen achter in de hangaar.


Factureren vluchten met clubtoestellen

De vluchten worden door SAS in ons eigen factureringssysteem ingebracht, waarna de facturen per pin ter plaatse voldaan dienen te worden. Indien SAS niet meer bereikbaar is, zal de factuur per email naar u verzonden worden en dient betaling plaats te vinden binnen veertien dagen na factuurdatum. Contant betalen is helaas niet mogelijk.

Na 17.00 uur terug, altijd vooraf overleg plegen met SAS. Als je met je toestel na 17.00 uur terug komt, is het mogelijk dat de desk van SAS niet meer bemand is. In dat geval moet het toestel door de vlieger in de hangaar worden teruggeplaatst. Vul het Journaal in, en laat deze (met de tas) in de kist achter. Uiteraard de hangaar volledig afsluiten. SAS zal de volgende dag de facturering afwerken.

Tanken op andere velden

Tanken op andere velden is alléén toegestaan indien dit noodzakelijk was. Brandstofbonnen kunnen gedeclareerd worden door een foto van de bon digitaal in te dienen bij de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. datum, vlucht(en) en handtekening. Bij goedkeuring zal het bedrag z.s.m. worden overgemaakt aan het MVA-lid op de rekening zoals bekend bij de MVA.