Nieuws motorvliegen

We hebben drie Cessna-172's en één PS28-Cruiser.

Leden kunnen direct reserveren via:

 

U huurt al een PS28 Cruiser v.a. €94,20-p.u.
en een Cessna 172 D v.a. €134,40-p.u.
Lees onze voorwaarden.  

 

Leden kunnen ook naar onze ledenportal, of onze facebookgroep.

 

--------------------------------------

Verder nieuws:

Op 17 april '21 ging de maxi clubvlucht naar Budel en Midden Zeeland. In totaal zeven vliegtuigen hebben er onder de vlag van Vliegclub Teuge weer een mooie trip van gemaakt. Met als kers op de taart op Budel een korte reportage door het Eindhovens Dagblad waar alle deelnemende vliegtuigen in beeld komen. Ook twee van onze leden zijn geïnterviewd, onze interim penningmeester komt prominent in beeld en het onderschrift kan ook niet mooier; "Charlie Victor Tango, take-off at own discretion". Gratis reclame, een prachtig visitekaartje voor onze vliegclub en General Aviation in het algemeen. #Trots!

Bekijk de reportage via onze Facebook-pagina: https://www.facebook.com/Vliegclub/posts/3904246269652621

 

In het kader van de maandelijkse MVA clubavonden, is op 23 oktober jl. een SkyDemon avond georganiseerd. Maar liefst 21 VCT-leden maakten hun opwachting. Na een korte centrale kick-off door Peter Bouwman gingen de aanwezigen in groepjes van vier of vijf personen uiteen waarbij onderling interactief kennis over SkyDemon werd uitgewisseld. Zo kwam onder andere het volgende aan bod:

- het indienen van een vliegplan via SkyDemon;

- het swipen van het kompas naar een andere plek op het scherm; 

- het loggen van een vlucht;

- de mogelijkheden van de weight and balance-tool;

- het koppelen van de ADS-B functie van de PH-VTB aan SkyDemon;

- de informatie binnen SkyDemon over de General Aviation Report Submissions voor een vlucht naar de UK;

- maar zeker ook: de basis van SkyDemon voor startende gebruikers.

De sfeer was opperbest en over en weer waren regelmatig ‘aha’ en ‘handig om te weten’-reacties hoorbaar. Een aantal deelnemers gaan bekijken of er voor alle vier de vliegtuigen een uniforme aircraft definition te maken valt, die door iedereen kan worden gedownload binnen SkyDemon. Een geslaagde en nuttige avond met een mooi resultaat!

 

         

Van de klussendag word je altijd vrolijk. Niet alleen omdat er dan van alles gebeurt, maar vooral ook omdat vele leden dan bereid zijn een steentje bij te dragen voor de club. Om 9.30 verzamelen ruim 20 leden zich voor de briefing. Wie gaat wat doen. Dirk Jan Hugen is er al langer mee bezig en heeft al veel zaken voorbereid. Onder andere is veel “oud vuil” uit de hangaar alvast afgevoerd.

De vaste klus is uiteraard alle kisten (extra) goed wassen en daarna in de was zetten. Per kist 3 man (plus Gea!) die zich daarop storten. Regen of geen regen, de handen gaan uit de mouwen. Maarten Parthesius, een nieuw lid die nog geen voet met één van de kisten van de grond is geweest, wast en poetst driftig mee. Welkom Maarten, we vinden je nu al een meer dan toffe peer. De AVB-ploeg heeft een makkie. De kist wordt binnenkort deels opnieuw gespoten en nu nog eens helemaal in de was zetten is overbodig. De tassen worden nagekeken, de binnenkant schoon gemaakt. Ondertussen worden de hangaardeuren schoongespoten en gras tussen de stenen weggehaald. Hans heeft de blaren op z’n handen. De hangaar wordt aangeveegd en na enig onderzoek blijkt de buitendeur aan de achterkant van de hangaar zo slecht dat schilderen geen optie meer is. Maar dan is het weer handig als er onder de aanwezige klussers ook een aannemer (Arjan) is die al snel tot de conclusie komt: ik zet er wel een nieuwe deur in.

In ruim 2 uur kun je veel doen. Effe flink doorpakken en dan de happening afsluiten met soep en broodjes. En voor enkele leden: nog even de lucht in met de mooi gepoetste kisten.

Wederom dank voor alle medewerking!

 

 

We ontvingen signalen dat een aantal oud-leden, die om welke reden dan ook niet meer de mogelijkheid hebben, toch graag nog eens zelf zouden willen vliegen. Daarom hebben we besloten een speciale oud-leden dag te organiseren. De oud-leden konden onder begeleiding van één van onze eigen instructeurs weer eens zelf een rondje “links voorin” vliegen.  

De respons op onze uitnodiging was boven verwachting. En het leek erop dat het in de middag vliegbaar weer zou kunnen worden. Helaas bleek het uiteindelijk te turbulent en hebben we er, onder het genot van een hapje en een drankje, in de clubsalon een gezellige middag van gemaakt.

Op 23 november aanstaande in de middag wagen we een nieuwe poging. We gaan er vanuit dat het weer ons dan wel goedgezind zal zijn, zodat iedereen alsnog de lucht in kan. Wie een kijkje wil nemen op de 23e, van harte welkom!

 

Lees het verslag van Gea ter Steege hier.

En de foto's en filmpjes vind je hier.