Van de klussendag word je altijd vrolijk. Niet alleen omdat er dan van alles gebeurt, maar vooral ook omdat vele leden dan bereid zijn een steentje bij te dragen voor de club. Om 9.30 verzamelen ruim 20 leden zich voor de briefing. Wie gaat wat doen. Dirk Jan Hugen is er al langer mee bezig en heeft al veel zaken voorbereid. Onder andere is veel “oud vuil” uit de hangaar alvast afgevoerd.

De vaste klus is uiteraard alle kisten (extra) goed wassen en daarna in de was zetten. Per kist 3 man (plus Gea!) die zich daarop storten. Regen of geen regen, de handen gaan uit de mouwen. Maarten Parthesius, een nieuw lid die nog geen voet met één van de kisten van de grond is geweest, wast en poetst driftig mee. Welkom Maarten, we vinden je nu al een meer dan toffe peer. De AVB-ploeg heeft een makkie. De kist wordt binnenkort deels opnieuw gespoten en nu nog eens helemaal in de was zetten is overbodig. De tassen worden nagekeken, de binnenkant schoon gemaakt. Ondertussen worden de hangaardeuren schoongespoten en gras tussen de stenen weggehaald. Hans heeft de blaren op z’n handen. De hangaar wordt aangeveegd en na enig onderzoek blijkt de buitendeur aan de achterkant van de hangaar zo slecht dat schilderen geen optie meer is. Maar dan is het weer handig als er onder de aanwezige klussers ook een aannemer (Arjan) is die al snel tot de conclusie komt: ik zet er wel een nieuwe deur in.

In ruim 2 uur kun je veel doen. Effe flink doorpakken en dan de happening afsluiten met soep en broodjes. En voor enkele leden: nog even de lucht in met de mooi gepoetste kisten.

Wederom dank voor alle medewerking!