Door Matthias Gebel.

Voorafgaand aan zaterdag 7 maart leek het weer net goed genoeg om óf lokaal te vliegen óf maar net een paar circuits te doen. Maar iemand heeft kennelijk een erg goed woordje bij weerverantwoordelijke gedaan, het was prachtig vliegweer! Mooie wolken, meer dan voldoende zicht en tot einde van de dag prima vooruitzichten. Tegen de tijd dat we weer terug zouden gaan naar Teuge werd in Nederland dichte bewolking verwacht, die het vliegplezier niet zou belemmeren.

Om bij het begin te beginnen, iedereen was ruim op tijd in het Clubsalon om nog voor de briefing te hebben genoten van een drankje en een hapje. Ervaringen tijdens de vluchtvoorbereiding en verwachtingen voor de dag werden alvast uitgewisseld.

Tijdens een korte briefing werd een toelichting van route, weer, Notam's en wat we in Ganderkesee konden verwachten gegeven. Piet vulde erg belangrijk aan dat zich een ten noordwesten van het zuidelijke circuit, wat wij zouden gebruiken, een toren van 1078 ft AMSL bevindt. Bij een circuit hoogte van 1000 ft AMSL dus goed uitkijken (is wel een prachtig gezicht).

 

Te verwachten vliegtijd naar EDWQ bij een vrijwel directe route is 1 uur, met een rugwind van ca. 15 kts. De route gaat door een aantal restricted areas. Deze zijn in het weekend echter niet actief, ook al werd één van de piloten - Ruud uit mijn hoofd -nog door de Duitse autoriteiten gebeld, of hij wel wist dat hij door een restricted area wilde vliegen... Het bleek geen probleem te zijn, het luchtruim was immers niet actief, wel hadden we iets om over te babbelen.

 

Vliegplannen waren ingediend voor vertrek 13:30 uur plaatselijke tijd en zo vertrokken wij met zes kisten en een gemengd gezelschap van twee vrouwen, 11 mannen en één hond naar Ganderkesee. Zoals gezegd, het weer op de heenvlucht was zeker mooi en leverde prachtige foto's op! Voor alle foto's van de dag zie deze link.

Op Ganderkesee aangekomen was de hele Teuge vloot al aanwezig.

 

Na melden bij de havendienst en voldoen van het havengeld was gelegenheid om een versnapering in het restaurant te nuttigen en over de heenvlucht te kletsen. Door het Kuchenbuffet een beetje overweldigd, werd niet eens direct duidelijk dat ook hartige lekkernijen besteld konden worden.

 

De terugvlucht naar Teuge begon voor de meesten rond 16:00 uur LT. Wie nog een tankstop op Nordhorn wilde maken, vertrok iets eerder. Het weer op Ganderkesee was nog steeds erg goed, hoe verder wij Teuge naderden hoe minder mooi het echter werd. Maar ook minder weer levert mooie foto's op.

 

Rond 17:30 uur was iedereen weer terug op Teuge. Even later stonden alle kisten weer netjes gewassen in de hangars en zaten wij aan de borrel. De regen die toen naar beneden kwam kon geen roet meer in onze hapjes gooien een we keken met zijn allen terug op een geslaagde dag!!!

 

Met dank aan alle vliegers en meevliegers, op naar de volgende clubvlucht.