Afdrukken

Om vliegend lid te worden van de vliegclub, moet je in het bezit zijn van minimaal een PPL (Private Pilot License) of een LAPL (Light Aircraft Pilot License). Met dit brevet mag je bij daglicht een eenmotorig vliegtuig besturen en enkele passagiers meenemen. De meeste van onze clubleden hebben een dergelijk brevet. Met dit brevet in de hand kun je lid worden van de vliegclub en daarna een van onze kisten reserveren en er mee vliegen.


De motorafdeling van de Vliegclub Teuge heeft een samenwerkingsverband met Special Air Services (SAS)

Gevestigd op Teuge en Lelystad voor het geven van vlieglessen.

Daarnaast wordt de afhandeling van onze clubtoestellen door hen verzorgd.

 

Wat komt er zoal kijken bij het halen van een PPL (Private Pilot License)?

Praktijk:

Theorieopleiding die bestaat uit circa 9 theorievakken:

Alle theorievakken moeten behaald zijn voordat je op praktijkexamen kunt. En verder:


De meeste privévliegers doen circa twee jaar over het halen van hun brevet. Je maakt regelmatig een afspraak met je instructeur. Die regelmaat bepaalt hoe lang je er uiteindelijk over doet voor je PIC (pilot-in-command) bent……zodat je met je partner kunt vertrekken voor een dagje Ameland, een rondje boven je huis of die gave trip met vrienden naar Duitsland of zelfs verder Europa in.

Praat gerust eens op het terras met mensen die actief vliegen (herkenbaar aan het feit dat ze ook midden in een goed gesprek hun hoofd naar de baan draaien als ze een motor horen).

Een dubbele waarschuwing: het werkt verslavend, en je krijgt spijt dat je niet eerder bent begonnen!