Reisverslagen

Zondag 21 februari 2021 was een zonovergoten dag. Ideale omstandigheden voor de geplande maxi clubvlucht met in totaal vijf deelnemende vliegtuigen. De organisatie was in handen van Theo Voss. Theo heeft daarbij ook nog eens gezorgd voor een tripverslag. Het verslag is in het Engels en dat behoeft wellicht enige nadere uitleg. Theo is afkomstig uit Duitsland en woont in Nederland. Nederlands in woord en geschrift verstaat en begrijpt hij heel goed, schrijven is een dingetje. Dus vandaar. Maar het verslag is er niet minder om en voor degenen onder ons bij wie het Engels misschien een beetje roestig is, een prima LPE-oefening. Veel leesplezier!

>>>naar het verslag>>

11 februari 2021.

 

Sky clear. Temperaturen vér onder het vriespunt. Nederland ongekend mooi onder een sneeuwdeken gehuld. Dit zijn omstandigheden die we hier niet vaak meemaken. Dus waren diverse leden er als de kippen bij een vliegtuig te reserveren om van bovenaf van al dat moois te kunnen genieten.

Maar dat ging niet helemaal vanzelf. Eerst kwamen er sneeuwschuivers en bezems aan te pas om onze hangaardeuren te kunnen openen en vervolgens moest de landingsbaan van Vliegveld Teuge ook nog even ijsvrij worden gemaakt. Maar dat deerde de aanwezigen niet. Want de beloning was het meer dan waard.  

Op onze facebook-site vind je meer illustraties, ook hoe er sneeuw wordt geruimd, ijs gebikt en warme chocomelk naar binnen gewerkt. Wil je zien hoe de vliegers van één van onze vliegtuigen daarna als een kind zo blij het luchtruim kozen, kijk dan hier: And off we go!

 

Na enige keren de vlucht te moeten uitstellen wegens onder andere te marginale weersomstandigheden, was het eindelijk zo ver. De maxi clubvlucht naar Flughafen Siegerland, georganiseerd door Ben de Jongh en Jan van Gent, ging op 18 juli 2020 door. Ben en Jan hebben niet alleen de organisatie ter hand genomen, maar tevens een mooi verslag gemaakt met illustraties over de reis van de drie Cessna's 172, de PH-AVB, CVT en VTB en twee CZAW PS-28 Cruisers, de PH-VTA en NEW. 

Hierna onder andere de vergezichten die de vliegers onder zich voorbij lieten glijden. Nieuwsgierig naar de belevenissen en waar deze foto's genomen zijn? Lees het hier>>>

 

 

                                                       

   
              

 

 

De PH-AVB boven Zeeuwse waterenbeoogde bestemming van de mini clubvlucht op 1 augustus 2020 was het Duitse waddeneiland Langeoog. Met vijf vliegtuigen zou het daar naartoe. Maar de weersverwachting op de route voorspelde weinig goeds. Daarom werd het plan omgegooid en ging het naar Midden-Zeeland.

Robert van den Nieuwendijk heeft de ervaringen van deze vlucht aan het digitale papier toevertrouwd, waarbij enkele plaatjes ter illustratie uiteraard niet ontbreken. >>>naar het verslag

Het was in de afgelopen maanden zowel voor vliegers als voor vliegvelden passen en meten met COVID-19 maatregelen, waarbij wijzigingen in een snel tempo werden opgevolgd (en nog steeds). Als leuke bijvangst zorgt het wel voor creativiteit en flexibiliteit. 

Vliegers van de PH-VTA, KPG en MRC maakten op 17 mei 2020 van de nood een deugd, waarbij het team van vliegveld Midden Zeeland (EHMZ) een oplossing had bedacht voor het kunnen verzorgen van de innerlijke mens. Het resultaat: een geslaagde vliegdag! Ga hier naar het gedeelde genietmomentje van de betrokken vliegers