Nadat de mini clubvlucht van september niet door kon gaan wegens te slecht weer, hadden we in oktober meer geluk. Precies tussen twee regenachtige dagen in, was het op zaterdag 5 oktober geweldig vliegweer. We gingen dan ook met vier vliegtuigen naar het Duitse Waddeneiland Juist. Rob Strik en Fred Roseboom in de PH-VTA, Flip de Granada en Robert van den Nieuwendijk in de PH-VTB, Igno Wevers, Thijs Selmeijer en Eric Kohlen in de PH-CVT en Adrie Daanen met oud-MVA lid Ben Baris in de PH-OOM. Helaas kon de PH-AVB niet mee vanwege onderhoud.

De vliegers van de PH-OOM en PH-VTB besloten niet rechtstreeks naar Juist te vliegen, maar met een omweg via Ameland, zodat om de Eelde CTR heen gevlogen werd. Vliegen boven de Waddeneilanden is prachtig en zo konden ze er iets langer van genieten. De PH-VTA vloog boven de wolken, VFR over-the-top. Het is altijd mooi om de wolken van de bovenkant te zien.

Fred Rooseboom heeft een prachtig filmpje gepubliceerd met de landing op Juist, waarbij halverwege de PH-OOM en later de PH-VTB over de radio te horen zijn >> naar het filmpje >>

Op Juist werd na betaling van het landingsgeld een drankje gedronken en een stuk taart gegeten op het terras van restaurant Sale e Pepe, met uitzicht op de Waddenzee en landende vliegtuigen.

 

 

Na de terugvlucht naar Teuge werden de kisten schoon gemaakt en in de clubsalon werd onder het genot van een drankje en bitterballen nagepraat over de vlucht en plannen gemaakt voor nieuwe vluchten.