Texel

Dit groene veld is en blijft de meest favoriete bestemming in Nederland. En dat is vooral te danken aan Ed en Mike de Bruin die de airport in opperbeste conditie weten te houden. Vorig jaar zijn de taxibanen al enigszins verhard en zaterdag zijn we verrast met fel  knipperende lichten aan weerszijden van de threshold. Deze zorgen ervoor dat het begin van de landingsbaan al van grote afstand zichtbaar is. Perfecte extra veiligheid dus.

Oostwold

Na de lunch op Texel volgt een fraaie tocht over de Waddeneilanden naar Oostwold. Dit jongste GA-veld van Nederland is eigendom van de familie Van der Meulen en heeft sedert 1960 meerdere luchtvaartgerelateerde bestemmingen gekregen. Tom van de Meulen houdt een boeiend verhaal over de lijdensweg die hij heeft moeten afleggen om het veld uiteindelijk een ICAO classificatie te kunnen bezorgen. Besluitvorming in dit land is zeer gecompliceerd als er meerdere overheidsinstanties hun inbreng moeten leveren.

Op Oostwold staat een originele en in vliegwaardige staat verkerende Mustang die door Tom zelf wordt “bevlogen”. Een uurtje vliegen op deze veteraan vergt meer peut dan alle tijdens onze clubvlucht verstookte litertjes bij elkaar. In de hangars op Oostwold kunnen ook een Stearman en een geheel door de zoon van Tom gerestaureerde Piper Cub worden bezichtigd. Wij krijgen een gedegen uitleg over alle toestellen.

Teuge

Na de koffie met appeltaart volgt de terugvlucht naar Teuge waar Mark, die dit evenement weer perfect heeft georganiseerd, gezorgd heeft voor bier en bitterballen.

 

Al met al een prachtige vliegdag die veel belooft voor de rest van dit jaar.