Vrijdag 14 juli

Vroeg in de ochtend kwam de hele groep bijeen in het clubgedeelte op Teuge. We waren met een grote groep, totaal 20 personen. De zon stond hoog aan de hemel! Het was echter noodzakelijk om vroeg te vertrekken omdat er slecht weer aan kwam. Terwijl het al regende in Amersfoort stegen wij op vanuit Teuge. De zon bleef de hele dag bij ons : tijdens de tussenstop in Braunschweig waar we enorme porties heerlijke salade en pasta’s voor geschoteld kregen. Onderweg naar Strausberg waar we de vliegtuigen hebben geparkeerd en tijdens de treinreis naar het hotel in Berlijn en zelfs tot laat in de avond bij het diner. We hebben gedineerd in een echt Duits restaurant : Schnitzelei Mitte. Waar de schnitzels zo groot waren dat ze over het bord heen hingen en het bier in halve liters werd geserveerd. Daarna met een volle buik en een heerlijke temperatuur nog wat rond geslenterd in het centrum van Berlijn waarna het tijd was de trein te pakken naar het hotel om ons bed op te zoeken na een heerlijke dag.

Zaterdag 15 juli

Na het ontbijt ging ieder zijn eigen weg. Er zijn diverse programma’s samengesteld en er vormden zich groepen met mensen met dezelfde interesses. Tegen elke verwachting in blijft de zon de hele dag hoog aan de hemel staan en aangezien er regen was voorspeld was dit een aangename verrassing! Wij zijn naar der Unterwelt geweest waar een hele interessante rondleiding werd gegeven over de geschiedenis van dit gebouw voor, tijdens en na de 2de wereld oorlog. Hierna hebben we onze ontdekkingstocht in Berlijn voort gezet ’s Avonds hebben we gegeten in het restaurant Hofbräu Wirtshaus met Duitse live muziek. Het eten was heerlijk en zeker niet te weinig en het bier kwam weer per halve liter.. Aangezien de muziek behoorlijk luid stond en wij pal naast de band waren geplaatst zijn we na het eten redelijk snel weer naar buiten gegaan om van de “stilte” te genieten. De weg ging al snel terug naar het hotel om het weer van de volgende dag te bekijken. De piloten waren er niet gerust op en er werden diverse sites en bronnen geraadpleegd. Na een gedegen overleg werd er besloten om ’s ochtends vroeg te vertrekken en een stop te maken op Braunschweig waarna er verder gekeken zou worden of we Teuge konden halen. Er was laaghangende bewolking voorspeld en het was maar de vraag of iedereen thuis zou kunnen slapen of dat er een “verplichte” vrije dag moest worden aangevraagd.

Zondag 16 juli

In de ochtend werd er weer uitgebreid naar het weer gekeken. Na een vroeg ontbijt werd de trein rond 9 uur vanuit Berlijn gepakt. Naar het station in Strausberg was het ongeveer 40 minuten reizen en na een korte wandeling waren we tijdig op de luchthaven. Iedereen was bezig om zijn vliegtuig in orde te maken toen de verkeersleiding de vraag had om al onze vliegtuigen voor de toren te parkeren waarna ze een mooie foto wilden maken. Uiteraard wilden we wel meewerken en iedereen taxiede naar het terrein voor de toren. Jan Peet moest zelfs terug komen van het taxiën naar de baan aangezien die al bijna op weg was. De foto werd gemaakt alleen van het plan om vroeg te vertrekken was dus niets meer over. Met een vertraging van 1 á 1,5 uur zijn we alsnog vertrokken naar Braunschweig. De reis van Strausberg naar Braunschweig was nog aardig goed en er waren geen problemen. De vlucht van Braunschweig naar Teuge zou spannender worden. Na een heerlijke lunch hebben we de terugweg aanvaart in de hoop dat we Teuge konden bereiken. Het wolkendek hing erg laag en er moest een stuk op 1000 voet gevlogen worden om toch nog zicht te blijven houden. Uiteraard hadden wij een bekwame piloot en was dit alles geen probleem waarna we veilig konden landen op Teuge waar een welverdiende versnapering voor ons klaar stond Voor mij was het de eerste keer dat ik mee ben geweest met een meerdaagse clubvlucht. Ik vond het erg gezellig en het is zeker een aanrader! Ook als passagier is het een erge leuke ervaring. Iedereen hartelijk dank en natuurlijk special aan Mark Kipping die de organisatie in handen had.

Groet, Marscha Sas (van Adrie Daanen)

De foto's en filmpje vind je hier