In de storm- en regenachtige herfst is het altijd afwachten of het lukt - maar gelukkig was het op 2 oktober vliegbaar weer. Met drie kisten, de VTB (Eric Kohlen en Arjan Doornink), de FMO (Rob Strik en Robert van de Nieuwendijk) en de AVB (Ilco den Ouden en Robert Hermans) stonden we om 12.00h klaar op Teuge. Om meer opties te hebben hadden we zowel een vlucht naar het noorden, naar Eelde, als een vlucht naar het zuiden, Grefrath-Nierhorst EDLF voorbereid. Na enig overleg en afstemming met de havenmeester op Grefrath kozen we voor een vlucht naar het zuiden.

Grefrath ligt onder de CTR van Dusseldorf. Pakweg 50 minuten vliegen. Bij de navigatie ligt alleen Niederrhein in de weg, je kunt daar westelijk of oostelijk langs vliegen. De bewolking was op de hele route toch vrij laag, op ongeveer 1700ft. Naarmate we verder naar het zuiden afzakten klaarde het wat op en konden we iets hoger gaan vliegen.

 

 Rond 13.30h kwamen we samen aan op Grefrath. Een gemoedelijk veld waar verder weinig te doen is. Vriendelijke havenmeester die blij was met bezoek uit Die Niederlanden. Gebruikelijke laag landingsgeld - pakweg EUR 10 - inclusief weekendtoeslag. Met een 600m grasbaan. En een prima restaurant met ruime keuze in Apfelkuchen en Flamkuchen. Na een lekkere lunch zijn we rond half drie weer teruggevlogen, nu behoorlijk geholpen door stevige wind in de staart. Rond 4 uur was alles weer gepoetst en opgeruimd in onze hangar, en konden we aan de bitterballen met bier. Leuk om zo weer eens op een nieuw veld te komen, Grefrath is echt een aanrader!