Reisverslagen

Op 10 april 2022 stond er een clubvlucht gepland naar Duitsland en België. Maar het weer dacht hier weer eens wat anders over. Mark Schot, 'kakelvers' lid van onze vliegclub, was ook van de partij. Mark kan niet alleen vliegen, maar ook voor een verslagje draait hij zijn hand niet om. Lees >>>hier hoe de clubvlucht is verlopen.

 

 

 

De koptekst lijkt wel een klaagzang. Maar niets is minder waar. Enkele van onze leden hadden een vliegtocht voorbereid naar deze plaats in Zweden die voor vele vliegers een bucketlist-item zal zijn. Maar, zoals wel vaker het geval, het weer zat nou niet bepaald mee. Dus werden er door Rini, Rob, Peter, Jan en Anton andere routes uitgezet met als resultaat een bijzondere tocht, door West en Oost Europa. Wat de mannen zoal hebben beleefd tijdens deze trip, is echt de moeite waard om te delen. Gegarandeerd dat velen van jullie na het lezen van het verslag denken: ik wil dit ook! >>naar het verslag>>>

                               

  

 

 

                                               

 

 

Kent u die mop van die groep vliegers die naar Salzburg gingen? Nou, ze gingen niet. 

Daar waar vorig jaar de meerdaagse niet door kon gaan wegens - nou ja, u weet wel -, gooiden deze keer de weergoden roet in het eten. Dus gingen alle voorbereidingen door de organisatoren Mark Kipping en Frans van Rossum een dag of drie voorafgaand aan de trip de prullenbak in. Maar Mark en Frans zijn de beroerdsten niet en gingen op zoek naar een alternatieve bestemming. Geen sinecure. Het weer moest goed genoeg zijn om te vliegen en de bestemming enigszins de moeite waard. En dat werd Tours. Vervolgens staken de vliegers de koppen in de WhatsAppgroep bij elkaar. Er werden vliegplannen voorbereid, vliegvelden gebeld of er bij een tussenstop wel brandstof kon worden ingeslagen, Franse RT voor dummies gedeeld, hotelkamers en restaurants gereserveerd en gekeken naar de highlights in en om de stad. Binnen een dag was met behulp van veel deelnemers het programma rond. Een boost voor het groepsgevoel.

Hieronder de groep die de reis heeft gemaakt. Uiteraard, zoals het hoort, in clubtenue. 

Onze voormalige voorzitter van Vliegclub Teuge, Wim Iding, werd gestrikt voor het maken van een verslag. Met zijn onmiskenbare signatuur heeft hij weer een stukje geschiedenis van onze club vastgelegd. >>lees hier hoe Wim deze clubvlucht heeft beleefd>>

 

 

 

In de storm- en regenachtige herfst is het altijd afwachten of het lukt - maar gelukkig was het op 2 oktober vliegbaar weer. Met drie kisten, de VTB (Eric Kohlen en Arjan Doornink), de FMO (Rob Strik en Robert van de Nieuwendijk) en de AVB (Ilco den Ouden en Robert Hermans) stonden we om 12.00h klaar op Teuge. Om meer opties te hebben hadden we zowel een vlucht naar het noorden, naar Eelde, als een vlucht naar het zuiden, Grefrath-Nierhorst EDLF voorbereid. Na enig overleg en afstemming met de havenmeester op Grefrath kozen we voor een vlucht naar het zuiden.

Grefrath ligt onder de CTR van Dusseldorf. Pakweg 50 minuten vliegen. Bij de navigatie ligt alleen Niederrhein in de weg, je kunt daar westelijk of oostelijk langs vliegen. De bewolking was op de hele route toch vrij laag, op ongeveer 1700ft. Naarmate we verder naar het zuiden afzakten klaarde het wat op en konden we iets hoger gaan vliegen.

 

 Rond 13.30h kwamen we samen aan op Grefrath. Een gemoedelijk veld waar verder weinig te doen is. Vriendelijke havenmeester die blij was met bezoek uit Die Niederlanden. Gebruikelijke laag landingsgeld - pakweg EUR 10 - inclusief weekendtoeslag. Met een 600m grasbaan. En een prima restaurant met ruime keuze in Apfelkuchen en Flamkuchen. Na een lekkere lunch zijn we rond half drie weer teruggevlogen, nu behoorlijk geholpen door stevige wind in de staart. Rond 4 uur was alles weer gepoetst en opgeruimd in onze hangar, en konden we aan de bitterballen met bier. Leuk om zo weer eens op een nieuw veld te komen, Grefrath is echt een aanrader!

 

Op 4 september 2021 ging de mini clubvlucht naar Midden Zeeland. Deze keer met in totaal zes toestellen, te weten de PH-AVB, CVT, VTB en WCM. Voor het eerst sloten ook twee vliegtuigen van Special Air Services aan met piloten in opleiding en hun instructeurs. Michael Bordeaux, zelf iets langer dan een jaar in het bezit van een PPL-A brevet, tekende met ondersteuning van Ben de Jongh, een ervaren vlieger, voor de organisatie van deze vlucht. Het verslag met beelden komt ook nog eens van Michael's hand. Een leerzame tocht voor de leerling vliegers, zo bleek. Maar niet alleen voor hen. Ook menig clublid heeft weer ervaring opgedaan met betrekking tot redelijk uitdagende weersomstandigheden en bijvoorbeeld voor het eerst vliegen door de Rotterdam CTR.  >>>lees hier het verslag