Reisverslagen

30 juli 2022. Een prachtige vliegdag. Reden voor Peter Bouwman en Rob Strik een dag met de PH-VTA er op uit te trekken. Het toestel is een zgn. Light Sport Aircraft (LSA), wat maakt dat je op relatief kleine vliegvelden kunt landen. Daar maakten de piloten dankbaar gebruik van en het bracht hen deze dag naar mooie velden in het Duitse Moezelgebied. Even meegenieten? dat kan hier>>>

 

De afstand vanaf Teuge naar Proprad is in vogelvlucht 1063,36 kilometer, volgens een afstandscalculator. Best een eind. En dan is vliegen met in verhouding niet bepaald grote vliegmachines best handig om in drie dagen heen en terug te gaan. Met onderweg prachtige vergezichten en een volledige dag ruimte voor het verkennen van de omgeving aldaar.

Maar dat is niet alleen wat vliegen zo leuk maakt. Het plannen, organiseren, voorbereiden en gedurende de reis soms bijstellen van wat je eigenlijk van plan was om wat voor reden dan ook, is een wezenlijk onderdeel van de fun. En fun hadden de vliegers, zoals hier is te lezen :-).